fbpx
TourisThings.GR > Home Blog TourisThings > Τουρισμός & Ανάπτυξη > Όταν τα ξενοδοχεία είναι “οικογενειακή υπόθεση”

Τα ξενοδοχεία πολλά. Ειδικά από τη δεκαετία περίπου το 1970 και μετά πολλοί ασχολήθηκαν με τον τουρισμό και πιο συγκεκριμένα με τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν κάποιες οικογένειες που έχουν γράψει ιστορία στον τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και ίσως στη παγκόσμια τουριστική ιστορία. 
Παρακάτω θα δείτε περιγραφικά και μόνο τις μεγαλύτερες ελληνικές αλυσίδες που ανήκουν εξ’ολοκλήρου σε οικογένειες από το πρώτο ξενοδοχείο και …όσα έχουν φτάσει. Έχουν το δικό τους Brand Name και δεν υπάγονται σε κανέναν παγκόσμιο Branding.

GRECOTEL

Larissa Imperial


Είναι ίσως το μεγαλύτερο ελληνικό brand name στον τουρισμό. Έγινε το πρότυπο φιλοξενίας, το πρότυπο ελληνικής εταιρείας και το όνειρο πολλών να έχουν τη τύχη να μπουν και να εδραιωθούν σε αυτή την “επαγγελματική” οικογένεια.Έμαθε τις διαδικασίες και το τρόπο φιλοξενίας σε όλους τους υπόλοιπους και η μόνη που κατάφερε να ανταγωνίζεται διεθνή brand.


Ιδρυτής ο κ. Δασκαλαντωνάκης Νίκος μαζί με τον αδερφό του όπου είχαν δύο ξεχωριστούς αλλά ιδιαίτερα σημαντικούς ρόλους. Ο ένας το μυαλό και ο άλλος το χέρι. Μετά από πολλές και γνωστές ενδοοικογεννειακές διαμάχες , το brand της Grecotel μαζί με τη πλειοψηφία των ξενοδοχείων έχει μείνει και τα διαχείριζεται ο κ. Δασκαλαντωνάκης με την κόρη του Μάρη.


Στον όμιλο υπάγονται 29 στο σύνολο ξενοδοχεία resort και city hotels που δουλεύουν όλο το χρόνο ή σεζόν. Οι περιοχές που εδρεύουν είναι Κρήτη, Ανατολική Αττική, Πελοπόννησος, Ρόδος , Κως, Λάρισα , Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα , Μύκονος και Χαλκιδική.


MITSIS HOTELS

Laguna Resort & Spa

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ξενοδοχείων με ιδρυτή τον κ. Μήτση που απεβίωσε το 2016. Έφερε το all-inclusive στην Ελλάδα. Τα ξενοδοχεία του πρότυπα και οι υπάλληλοί του πάντα ευχαριστημένοι.

Ένας Αθηναίος με πολύ βαθύ το αίσθημα της φιλοξενίας και του ονείρου να γίνει η Ελλάδα το πρότυπο τουρισμού παγκοσμίως. Είναι ο πρωτεργάτης σε πολλές και σημαντικές ενέργειες που ακόμα χρησιμοποιούνται στο κομμάτι των πωλήσεων και του marketing για τα ξενοδοχεία. 

Ο όμιλος στη πλειοψηφία έπειτα από διάφορα ενδοοικογενειακά και μη “προβλήματα’ έμεινε στην ευρύτερη οικογένεια “Μήτση” πλην τριών ξενοδοχείων σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ιωάννινα.Σήμερα ο όμιλος έχει στο σύνολό του 17 ξενοδοχεία σε Κρήτη, Αττική, Ρόδο, Κω και Καμένα Βούρλα.


XENOS GROUP HOTELS

Olea All suite hotel


Ο “καπετάνιος” είναι ίσως ο πιο γνωστός άνθρωπος του νησιού της Ζακύνθου. Ο κ. Χρήστος Ξένος πραγματικά ευφυής , και αυτό αρκεί μόνο να το καταλάβεις αν το παρατηρήσεις να κινείται στο χώρο. Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι ήξερε τι έκανε , γιατί το έκανε και κυρίως είχε και έχει όραμα.

Είναι ζακυνθινός και εκεί προτίμησε να αναπτύξει τα ξενοδοχεία του. Αυτό που αξίζει να δώσει κανείς βάση είναι ότι η επιτυχία του δεν οφείλεται μόνο στο ότι αναθρέψει τρία αξιοπρεπή παιδιά τα οποία ασχολούνται ενεργά αυτή τη στιγμή με τις επιχειρήσεις αλλά ότι έχει και κόσμο δίπλα του σε καίριες θέσεις που τους εμπιστεύεται και τους ακούει και δείχνει και εμπράκτως εμπιστοσύνη. 

Αυτή τη στιγμή έχει 12 ξενοδοχεία στη περιοχή της Ζακύνθου, με ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης χρόνο με το χρόνο.


MYCONIAN COLLECTION

Myconian Utopia


Είναι ίσως τα πιο διάσημα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη περιοχή της Μυκόνου. Ένα μεγάλο brand το οποίο έχει ταυτιστεί με τις πολυτελής διακοπές στο πιο διάσημο νησί της Ελλάδας. Ανήκει στην οικογένεια Δαχτυλίδη όπου και το διαχειρίζεται μέχρι και σήμερα. Τα πρώτα δυο ξενοδοχεία ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’80 και μέχρι και το 2014 ανανέωνε το “στόλο” της αποκλειστικά στη περιοχή της Μυκόνου.

Αυτή τη στιγμή λειτουργεί 9 ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου.


DIVANI COLLECTION HOTELS

Divani Apollon Hotel


Η οικογένεια Διβάνη δραστηριοποιείται πάνω από 60 χρόνια στον τουρισμό με ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και με τα δύο πιο γνωστά και εμβηματικά πλέον ξενοδοχεία, Divani Caravel στο κέντρο της Αθήνας καθώς και το Divani Apollo στα Νότια προάστια όπου ξεχωρίζει για τις υπερπολυτελής υπηρεσίες του.

Το προσωπικό της ευχαριστημένο, σχεδόν μόνιμο θα λέγαμε και το αίσθημα φιλοξενίας έχει περάσει από την οικογένεια απευθείας στο προσωπικό πρώτης γραμμής. 


Δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Κέρκυρα, Λάρισα και Μετέωρα με 7 ξενοδοχεία.

HELIOS HOTELS

Elounda Beach


Τα helios hotels ανήκουν στην οικογένεια Μαντωνανάκη. Από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στη Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Βέρος Χανιώτης με τεράστια λατρεία στον τόπο του. Ξεκίνησε περίπου πριν 50 χρόνια και για πολλές δεκαετίες θαυμαζόταν από όλη την αγορά για το ξενοδοχείου του στην Ελούντα, όχι μόνο για τις θρυλικές εγκαταστάσεις και της εξαιρετικού επιπέδου παροχές αλλά για τους πελάτες που φιλοξενούσε κάθε χρόνο από τον διεθνή επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο. Άρχισε να δραστηριοποιείται και εκτός Κρήτης σε Λαγονήσι  και Πελοπόννησο, με επτά συνολικά ξενοδοχεία..

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται ότι υπάρχουν πολλά πρόβληματα που αφορούν οικονομικά στοιχεία του οργανισμού αλλά τελικά μέχρι και τώρα τα ξενοδοχεία του ξεχωρίζουν, ανθίζουν και το προσωπικό του δεν είναι τίποτα άλλο παρά ευχαριστημένο.


HERSONISSOS GROUP HOTELS

Abaton Island Resort & Spa


Η οικογένεια Καλουτσάκη είναι μία σεβαστή και γνωστή για την επιχειρησιακή της δραστηριότητα στον κλάδο των ξενοδοχειακών στη Κρήτη και κυρίως στη περιοχή του νομού Ηρακλείου.

Έπειτα από εξαγορές και κατασκευές έχει στο ενεργητικό της έχει 6 πολυτελή και διάσημα ξενοδοχεία για οικογένειες και ζευγάρια. Μάλιστα αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι έχει επενδύσει όχι μόνο στο κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό κομμάτι αλλά και σε αυτό του μάρκετινγκ με διαφημιστικές ενέργειες που καθηλώνουν. 


ALDEMAR

Knossos Royal Beach Resort

Η οικογένεια Αγγελόπουλου διατηρεί στο σύνολο 6 ξενοδοχεία στη περιοχή της Κρήτης – Ν. Ηρακλείου και στη Πελοπόννησο. Είναι από τις πιο γνωστές αλυσίδες στην Ελλάδα και το πιο αναγνωρίσιμο όνομα ξενοδόχου στη Κρήτη (πιο πολύ και από το όνομα της εταιρείας για να λέμε την αλήθεια) . Τα ξενοδοχεία του είναι υπερπολυτελή και δίνουν αξία στη περιοχή γύρω που δραστηριοποιούνται κάνοντας τα διαμάντια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο κ. Αγγελόπουλος είναι ένας άμεσος άνθρωπος που διέπεται από την έννοια της φιλοξενίας και αυτό φαίνεται γιατί πρώτα από όλα το προσωπικό του είναι πιστό και χαρούμενο αλλά γιατί δίνει βάση και σε άλλες ενέργειες που συνοδεύουν την φιλοξενία και τη τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Από την ομάδα της Touristhings.gr

One thought on “Όταν τα ξενοδοχεία είναι “οικογενειακή υπόθεση”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *