fbpx
TourisThings.GR > Home Blog TourisThings > Ανθρώπινο Δυναμικό > Covid-19:Επιλέγεις να είσαι leader ή απών;

Σε μία εποχή συνεχών προκλήσεων και δυσκολιών,όπως αυτή που ζούμε,ο ρόλος του γενικού διευθυντή είναι κρίσιμος και πιο απαραίτητος από ποτέ. Τη περίοδο αυτή,το επίπεδο των προκλήσεων που έχεις να αντιμετωπίσετε είναι συσσωρευμένο,πολλαπλό και μεγεθυμένο. Πόσο μάλλον όταν είσαι υπεύθυνος ενός μεγάλου αριθμού ατόμων που συνεργάζεσαι πολλή ή λίγο καιρό,τους έβλεπες καθημερινά και μοιραζόσουν τα άγχη και τις δυσκολίες,τις επιτυχίες και τα συγχαρητήρια. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το ίδιο άγχος με σένα και μάλιστα αναμένουν από σένα να μάθουν,να επικοινωνήσουν και να εφησυχαστούν παροδικά στο κομμάτι της εργασίας τους.

Ο Prince A.Sanders ως Managing Director στο Park Lane Hotel Νέας Υόρκης, δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές για όλους τους διευθυντές προς καθοδήγηση σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο:

Σκεφτείτε και καταγράψτε τι σας είναι γνωστό και τι άγνωστο. Δείτε με τη λογική σας την κατάσταση που βρίσκεστε. Χρήσιμο είναι να φτιάξετε μία λίστα με τα πράγματα που σας είναι γνωστά και τεκμηριωμένα και μία ακόμη που θα καταγράψετε τις υποθέσεις,τις μη επιβεβαιωμένες ειδήσεις αλλά και μη γνωστά μελλοντικά δεδομένα. Η διαδικασία αυτή θα ενδυναμώσει εσάς και την ομάδας σας. Οι λίστες αυτές θα σας βοηθήσουν να ενεργήσετε προληπτικά και συγκροτημένα και θα δράσει προληπτικά σε μία κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε υπερανάλυση γεγονότων,τρομακρατημένων προβλέψεων και γενικής παράλυσης.

Παραμείνετε ήρεμοι. Οι δράσεις και τα συναισθήματά σας αντανακλώνται και στους υφισταμένους σας είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι. Είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε με το προσωπικό πολύ προσεκτικά όμως με το τι θα μεταφέρετε χωρίς να μεταδώσετε επιπλέον φόβο και ανασφάλεια. Ας είστε αισιοδόξοι κρατώντας το προσωπικό συγκεντρωμένο σε μικρά ή μεγάλα projects που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς.Να δίνετε στην ομάδα σας ειλικρινείς απαντήσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει διαφάνεια. Μπορεί να έρθετε σε δύσκολη θέση πιεσμένοι να δώσετε απαντήσεις σε ερωτήσεις που είναι εμπιστευτικού περιεχομένου. Ακούστε τις ερωτήσεις , παραμείνετε θετικοί και δώστε ειλικρινείς στις απαντήσεις λέγοντας ότι δεν είστε εξουσιοδοτημένοι να δίνετε απαντήσεις εμπιστευτικού περιεχομένου,τουλάχιστον όχι ακόμα.

Μοιραστείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Κρατήστε ενημερωμένο το προσωπικό με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να τους διοχετεύετε συνεχώς με καινούρια νέα που υπάρχουν. Μπορείτε να το καταφέρετε μέσω τακτικών συναντήσεων,έστω και μέσω διαδικτύου.Οι συναντήσεις προσφέρουν την ευκαιρία να μοιραστείτε τις ιδέες που μπορεί να έχετε εσείς ή άλλοι ηγέτες στην οργάνωση.Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μιλήσετε με τα μέλη της ομάδας σας για το τι τους αφορά. Σας συνιστώ να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο σε ένα γραφείο και περισσότερο χρόνο μέσα στα διάφορα τμήματα. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ως ηγέτης, είστε σύμβολο. Ένα σύμβολο της διαβεβαίωσης, της άνεσης και, κυρίως, της ελπίδας. Ας δούμε τη δύναμη και την εμπιστοσύνη σας. Σύμφωνα με το Forbes, σας δίνει μεγάλη εικόνα για το πώς η αβεβαιότητα μπορεί να διαταράξει τις επιδόσεις, τις στάσεις κλπ. Αφήστε τα μέλη της ομάδας σας να γνωρίζουν ότι είστε εκεί για να κρατούν τους πάντες συγκεντρωμένους.

Επικεντρωθείτε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε. Σίγουρα υπάρχουν κομμάτια αυτής της κρίσης που είναι εκτός ελέγχου σας.Θυμηθείτε ότι μόνο εσείς μπορείτε να ελέγξετε την αντίδρασή σας σε μια κατάσταση. Συνεχώς ανησυχούν για την ανεξέλεγκτη μείωση των επιπέδων παραγωγικότητας, του ηθικού και της συνολικής επιτυχίας.Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι θα περάσει. Ο τρόπος με τον οποίο καθοδηγείτε την ομάδα σας δεν είναι μόνο μια αντανάκλαση από εσάς, αλλά και από τον οργανισμό σας ως σύνολο. Χρησιμοποιήστε αυτή τη κρίση ως ευκαιρία για να βελτιώσετε την ηγεσία σας βοηθώντας άλλους.

Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να βασιστούμε. Ως χώρα, είμαστε ισχυροί, ως κοινότητα, είμαστε ισχυρότεροι και, ως λαός, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο. Να είστε θετικοί, να είστε ισχυροί και να είστε καλά.

Πηγή

One thought on “Covid-19:Επιλέγεις να είσαι leader ή απών;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *