fbpx
TourisThings.GR > Home Blog TourisThings > Ανθρώπινο Δυναμικό > Στελέχωση ξενοδοχείου: Υπόδειγμα θέσεων εργασίας

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε ένα υπόδειγμα στελέχωσης προσωπικού σε ξενοδοχείο κάτω από συγκεκριμένες παραμέτρους.

Φυσικά και δεν είναι “ευαγγέλιο” γιατί η κάθε μονάδα έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά λόγω τοποθέσιας και κατασκευαστικής δομής αλλά γενικά ακολουθείτε μία “γραμμή” όσον αφορά τις θέσεις εργασίας.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι στο σύνολο των δωματίων που έχει διαθέσιμα ένα ξενοδοχείο τότε το μισό πρέπει να είναι το σύνολο του προσωπικού για ορθή λειτουργία.

Το σύνολο των θέσεων όπως περιγράφονται παρακάτω αναφέρονται για να καλύπτονται οι βάρδιες και τα ρεπό προσωπικού.

Έστω ότι έχουμε ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων. Το σύνολο του προσωπικού που χρειάζεται είναι περίπου 150 ατόμα με 170 στη high season.

Πιο συγκεκριμένα ανά τμήμα είναι:

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΣΗΣΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΥΠΟΔΟΧΗFRONT OFFICE MANAGER1
ΥΠΟΔΟΧΗSHIFT LEADER2
ΥΠΟΔΟΧΗRECEPTIONIST7
ΥΠΟΔΟΧΗBELL BOY 5
ΥΠΟΔΟΧΗGUEST RELATION2
F&BF&B MANAGER1
F&BMAITRE1
F&BΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΕΝ*ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΡ
F&BEXECUTIVE CHEF1
F&BSOUS CHEF1
F&BPASTRY CHEF1
F&BA’ΜΑΓΕΙΡΕΣ 2
F&BΒ’ΜΑΓΕΙΡΕΣ3
F&BΓ’ΜΑΓΕΙΡΕΣ*ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
F&BΛΑΤΖΕΡΗΣ3
HOUSEKEEPINGHOUSEKEEPING MANAGER1
HOUSEKEEPINGHOUSEKEEPING ASSISTANT2
HOUSEKEEPINGΚΑΜΑΡΙΕΡΑ 19
HOUSEKEEPINGΛΙΝΟΘΗΚΗ1
HOUSEKEEPINGΒΑΛΕΣ3
ΠΩΛΗΣΕΙΣ&MARKETINGSALES&MARKETING MANAGER1
ΠΩΛΗΣΕΙΣ&MARKETINGΚΡΑΤΗΣΕΙΣ2
ΠΩΛΗΣΕΙΣ&MARKETINGGROUPS1
ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟACCOUNTING MANAGER1
ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ4
ΑΠΟΘΗΚΕΣΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ1
ΑΠΟΘΗΚΕΣΕΡΓΑΤΗΣ1
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ1
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ5
SECURITYΥΠΑΛΛΗΛΟΙ SECURITY5
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1
*σε resort πρέπει να προσθέσουμε και κηπουρούς ανάλογα με την έκταση του ξενοδοχείου

Πρέπει να τονιστεί ότι σε περίοδο μεγάλης ζήτησης σε resort αλλά και σε city resort είναι απαραίτητο να προσθέσουμε και άτομα με πρακτική άσκηση γιατί θα υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση σε περίοδο μεγάλων πληροτήτων αλλά και “χτίζουμε” παράλληλα σχέση για μεταγενέστερο εκπαιδευμένο προσωπικό.Πολύ περισσότερο,στις θέσεις που έχουν να κάνουν με τη παρασκευή εδεσμάτων και γλυκών, τα άτομα που κάνουν πρακτική άσκηση θεωρούνται απαραίτητα καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Επιπλέον, η μισθοδοσία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό και την υλοποίηση στελέχωσης από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και τον διευθυντή του ξενοδοχείου.Η μισθοδοσία ακολουθεί πάντα τη διαδικασία οργάνωσης του budget ξενοδοχείου.Ευρεία αποδοχή έχει η άποψη ότι το κόστος προσωπικού καταλαμβάνει το 23% περίπου του τζίρου της εταιρείας αλλά πολλοί ακολουθούν πιο “σφικτές” πρακτικές όπως τη λογική του 18% αλλά με πολλές και αρνητικές συνέπειες.

Δείτε ακόμα:

Το άρθρο υπογράφει η ομάδα της Touristhings.gr

2 thoughts on “Στελέχωση ξενοδοχείου: Υπόδειγμα θέσεων εργασίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *