fbpx
TourisThings.GR > Home Blog TourisThings > Οργάνωση & Διοίκηση > Eίμαι ένα family-friendly ξενοδοχείο;

Οι οικογένειες είναι ένα μερίδιο αγοράς που έχει δυναμική απήχηση στη συνολική πίτα του τουρισμού. Για πολλούς επιχειρηματίες δεν είναι η ιδανική πελατεία αλλά προσφέρει εξασφαλισμένη πώληση για μεγαλύτερο χρόνο, παρόλο που, συγκριτικά με άλλους τύπους ταξιδιωτών, δεν μπορούν να αποφέρουν το ίδιο στο revenue.

Τα χαρακτηριστικά που αναζητούν στο ταξίδι με την οικογένεια οι επισκέπτες είναι συγκεκριμένα και, αν υπάρχει συνδυασμός αυτών, πιθανά να γίνουν οι πιο πιστοί πελάτες.

All inclusive δραστηριότητες και γεύματα

Η ιδέα του all-inclusive – να συμπεριλαμβάνονται,δηλαδή, σε μία καλύτερη τιμή , που θα πληρώνεται εκ των προτέρων, δραστηριότητες και γεύματα – είναι ο παράδεισος των οικογενειών. Τα παιδιά θα είναι χαρούμενα, γιατί έχουν πλήθος επιλογών, τόσο σε δραστηριότητες όσο και σε γεύματα,αλλά και οι γονείς μένουν ήσυχοι για τα παιδιά, και σίγουρα, ασφαλείς,όπως και ικανοποιημένοι για την οικονομική τους επιλογή, ακόμα και αν, τελικά, δεν ήταν και πολύ οικονομική, σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διασκέδαση για όλη την οικογένεια

Διατροφή

Πολλά ξενοδοχεία επιμελούνται προσεκτικά το μενού που προσφέρουν σε παιδιά και οικογένειες, προσέχοντας να υπάρχουν επιλογές ακόμα και για βρέφη, με βρασμένο νερό και επιλογές σε γάλα και κρέμες, όπως και υγιεινές τροφές με βιολογικά προϊόντα για γονείς που είναι παραπάνω προσεκτικοί για τη διατροφή των παιδιών τους. Πολλές φορές, μάλιστα, αν κρίνουμε από βαθμολογίες family-friendly ξενοδοχείων από πελάτες, αυτός είναι ένας βασικός δείκτης για την καλή (ή την κακή) online βαθμολογία του καταλύματος.

Διασκέδαση

Ο βασικός κορμός των δραστηριοτήτων αφορά κυρίως στα ηλικιακά γκρουπ 4-10 ετών και, συνήθως, πρόκειται για προγράμματα που αγοράζονται από εξωτερικό και, κυρίως, από Μεγάλη Βρετανία. Τελευταία, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες αρχίζουν και ενδιαφέρονται για την ηλικιακή ομάδα 10 – 15 ετών, προσφέροντας δραστηριότητες κατάλληλες για τα ενδιαφέροντα αυτής της ηλικίας, ώστε να προσελκύσουν και οικογένειες που θα μπορούν να αποφέρουν περισσότερα κατά τη διαμονή τους.

Διασκέδαση για όλη την οικογένεια

Οι δραστηριότητες των παιδιών είναι συχνά το επίκεντρο, αλλά και οι γονείς θα μπορούσαν και θα ήθελαν κι εκείνοι να συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες. Για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να οργανώνονται δραστηριότητες ποικίλες για τα παιδιά, για να τους κρατήσουν το ενδιαφέρον και ιδανικά τις ίδιες ώρες, αλλά σε διαφορετικούς χώρους, τόσο για τους γονείς, όσο και τους παππούδες και τις γιαγιάδες, μπορούν να γίνονται πράγματα σε ό,τι αφορά στη γυμναστική, στην ευεξία, ακόμα και στη γευσιγνωσία.

Αρκετές πισίνες και water park

Σίγουρα είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αλίμονο αν δεν υπάρχει παιδί (αλλά και ενήλικες!) που δε χαίρονται με τα θαλάσσια πάρκα. Μικρά ή μεγάλα, είναι ένα key asset για ένα family-friendly ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα ή μεμονωμένα πολλές πισίνες στους εξωτερικούς χώρους, που θα έχουν διαφορετικό βάθος για παιδιά και ενήλικες, ή και μία μεγάλη, που εσωτερικά θα έχει διαβαθμίσεις, θα ήταν πολύ ενθαρρυντικό facility. Όμως, μη ξεχνάμε ότι οι γονείς για να κάνουν διακοπές αναψυχής με τα παιδιά τους και να περάσουν πραγματικά ξεκούραστα και ονειρεμένα πρέπει να εξασφαλίσουν την ασφάλεια. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι διασφαλίζεται κάθε πιθανός κίνδυνος και, μάλιστα, η αδιάκοπη επίβλεψη από εξειδικευμένο προσωπικό στους χώρους των πισίνων και, ιδιαίτερα, στα water parks, θα αποπνέει επιπλέον ασφάλεια προς όλους.

Δωρεάν προϊοντα και υπηρεσίες για μωρά – Δώρα για μεγαλύτερα παιδάκια

Babycots, θερμός, κουβέρτες, σαλιάρες, πάνες, ειδικά amenities για τα μωρά είναι κάποια από τα προϊόντα, που μπορεί ένα κατάλυμα να παρέχει δωρεάν στους γονείς, που αναζητούν ξεκούραση, διασκέδαση και χαλάρωση. Όμως και τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά δικαιούνται την ίδια περιποίηση και να νιώσουν ενθουσιασμό, γι’ αυτό ενδείκνυνται μικρές λιχουδιές κατά την άφιξη, ειδικές παντόφλες ή πετσέτες για αυτά στα δωμάτιο.

Εξαίρετη καθαριότητα και υγιεινή

Οι ενήλικες έχουν υψηλότερα πρότυπα καθαριότητας, όταν τα παιδιά τους ταξιδεύουν μαζί τους. Θέλουν πεντακάθαρα δάπεδα για τα μωρά τους, για να μπουσουλάνε, αλλά και αφρώδεις μπανιέρες, για να πλύνουν τα μωρά τους. Με την αύξηση των παιδικών αλλεργιών, η ποιότητα του αέρα γίνεται ένα απαιτούμενο ποιοτικό χαρακτηριστικό, που πρέπει να φροντίζουν τα family-friendly ξενοδοχεία. Επίσης, καλό είναι να υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες κοινόχρηστες τουαλέτες, με ειδικά προϊόντα καθαρισμού για την ηλικία τους.

Το άρθρο υπογράφει η ομάδα της Touristhings.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *