fbpx
TourisThings.GR > Home Blog TourisThings > Ανθρώπινο Δυναμικό > HR&Recruiting:Το GemaSim αλλάζει τα δεδομένα

Πως ένας προσομοιωτής μπορεί να αλλάξει τη διαδικάσια επιλογής προσωπικού και ομάδων;

Το GemaSim™ είναι ένα ευχάριστο εργαλείο προσομοίωσης που είναι φτιαγμένο με τρόπο έτσι ώστε να αναδεικνύει ατομικά και ομαδικά πρότυπα συμπεριφοράς.

Μέσω ανάλυσης της αιτιώδους συνάφειας μπορούμε να κατανοήσουμε αυτά τα πρότυπα συμπεριφοράς και αντίδρασης. Έχοντας αυτή την γνώση μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτά τα πρότυπα – μοτίβα, συνδέοντάς τα με τις δεξιότητες που θα διδαχτείτε στην εκπαίδευση. Αποτέλεσμα είναι η εδραίωση προτύπων συμπεριφοράς που έχουν θετικό αντίκτυπο σε εσάς και τους γύρω σας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Πως γίνεται αυτό;

  1. Τέσερα έως δεκαέξι άτομα χωρίζονται σε ομάδες των τεσσάρων. Κάθε ομάδα αντιπροσωπεύει ένα επιστημονικό διαστημικό πλήρωμα που συμμετέχει σε μία εντυπωσιακή εικονική εξερεύνηση του τεταρτημόριου Χ-578.
  1. Κάθε ομάδα επανδρώνει ένα μικρό διαστημόπλοιο που εκτοξεύεται από τον μεγαλύτερο σταθμό που τους έφερε στο τεταρτημόριο Χ-578.
  1. Με την επιβίβασή του στο διαστημόπλοιο, το πλήρωμα θα θα εξοικειωθεί με τον ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον εργασίας το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα πρόωσης, πίνακα εργασιών, πίνακα πειραμάτων και το πεδίο ελέγχου και ενδείξεων. Για την εκτέλεση μιας τέτοιας επιχείρησης ο σταθμός εργασίας χρειάζεται δύο μέλη ως πλήρωμα, τα οποία πρέπει να επικοινωνήσουν και συνεργαστούν ουσιαστικά και αποτελεσματικά.
  1. Αλλά δεν είναι μόνο οι δύο μέλη του πληρώματος που πρέπει να επικοινωνήσουν και για να συνεργαστούν. Είναι επίσης και οι δύο άλλες ομάδες του πληρώματος που πρέπει να κάνουν διαχείριση του φόρτου εργασίας, του συντονισμού, του άγχους, των επικοινωνίών, των καθηκόντων, των πειραμάτων κ.λπ.
  1. Κάθε τετραμελές πλήρωμα έχει μια βασική πρόκληση να αντιμετωπίσει, ταυτόχρονα με άλλες αρμοδιότητες και καθήκοντα. Νικητής είναι το πλήρωμα που θα ολοκληρώσει γρηγορότερα, από άποψη χρόνου, κερδίζοντας πόντους πάνω στα θέματα που καλείται να διαχειριστεί, με έναν τρόπο θα θυμάστε για πάντα!
  1. Μόλις το πλήρωμα επιλέξει την αποστολή που επιθυμεί, θα εκτοξευτούν ξεκινόντας την πτήση και την περάτωση της αποστολής.

Κάποιοι θα διαλέξουν μια αποστολή που ψάχνουν για επαφές με εξωγήινους. Άλλο πλήρωμα μπορεί να θέλει μία αποστολή επιστημονικής έρευνας, άλλο να ψάχνει για περιπέτεια και αγωνία, ενώ ένα άλλο πλήρωμα θα μπορούσε επιλέξει την εξερεύνηση ασφαλών διαδρομών και γραμμών εφοδιασμού.

Ανεξάρτητα από την αποστολή που θα επιλέξει κάθε πλήρωμα, με το που ξεκινησει η αποστολή θα πρέπει όλοι να ασχοληθούν με διαφορετικά αντικείμενα εργασίας, πειράματα, προσγειώσεις σε πλανήτες, διαχείριση ισχύος ή επιλογή διαδρομής. Όλοι θα πρέπει να αντεπεξέλθουν σε ένα κλιμακούμενα αυξανόμενο όγκο επικοινωνιακών απαιτήσεων, με λήψη αποφάσεων, με διαχείριση χρόνου και με την ολοκλήρωση της εργασίας εντός συγκεκρμένου χρόνου.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι ομάδες που διαχειρίζονται αυτές τις προκλήσεις αναπτύσσουν αυθεντικά πρότυπα συμπεριφοράς, όπως ακριβώς στην πραγματική ζωή της απόδοσης της εκάστοτε ομάδας σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Με εξαίρεση την περίπτωση που οι συμμετέχοντες είναι επαγγελματίες ηθοποιοί, τα άτομα «παίζουν» το δικό τους ρόλο, εκδηλώνοντας αυθεντικές συμπεριφορές. Κάτι που είναι ιδιαίτερα αληθινό όταν πρόκειται για αγχωτικές καταστάσεις.

Με την επιστροφή στην βάση θα ακολουθήσει μια λεπτομερής ενημέρωση, η οποία περιλαμβάνει προφορικές ανατροφοδοτήσεις, την ανάλυση της δυναμικής της ομάδας, ανατροφοδότηση με βίντεο και όπου και εάν απαιτείται ατομική ανατροφοδότηση. Καμία συμπεριφορά δεν είναι καλή, κακή, σωστή ή λάθος. Είναι απλά διαφορετική. Πολύ περισσότερο μέχρι την ανάλυση, την τροποποίηση, την επανεκπαίδευση και την ενοποίηση.

Μπορείτε να πάρετε και μία “γεύση” από το βίντεο:

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά θα βρείτε –>

https://spyros-kollas.gr8.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *